Dubbele hattrick en record

De 35ste Trompper Optiek Golden Tenloop was opnieuw een feest onder een stralende zon. Tussen 12 en 1 uur vonden de jeugdlopen plaats met veel blije gezichten van de honderden kinderen. De snelste lopers legden het parcours af met een formidabele snelheid van 15 km/uur. Ook namen koppels van Samen Sporten en FrameRunners deel aan deze lopen.

Op de 5 kilometer van de Lopers Company prestatieloop kwamen weer veel regionale toplopers af. En dat was te merken aan de snelheid. Voor het tweede jaar op rij werd het parcoursrecord gebroken. Bram van Druten van het Westlandse AV Olympus `70 haalde er weer 6 seconden vanaf en bleef maar 3 seconden verwijderd van zijn persoonlijk beste tijd. Bij de vrouwen won Maria Noordam van het Rotterdamse PAC.

Op de 10 kilometer van de Trompper Optiek Golden Tenloop zagen we een dubbele hattrick. Dominic Bersee won voor de derde achtereenvolgende keer. De Westlander had een ruime voorsprong van 20 seconden op zijn achtervolgers Tesfalem Zeresenay en Habtom Okbamichael. Er bleven maar liefst twaalf lopers onder de grens van 35 minuten.

Bij de vrouwen won Lisan Duijvestijn, ook voor de derde keer op rij. De van oorsprong Westlandse woont tegenwoordig in Wageningen en eindigde in 35:33. Op ruim een minuut volgde Rose Enthoven. Puck Pentenga van AV De Koplopers had haar dag niet en kon zich niet mengen in de strijd aan kop, maar behaalde toch een mooie derde plaats.

De winnaar op de 5 km met een parcours record van 14.27 minuten. Bram van Druten!