1 km Kinderloop

In het kort:

Afstand1 km
Starttijd / -locatieZie programma
Startvakken?2 startvakken. 1 met begeleiders, 1 zonder begeleiders.
KNAU gecertificeerd parcours?Nee
Parcoursrecord mannen
Parcoursrecord vrouwen
Maximum aantal deelnemers550
Tijdslimiet (bruto tijd!)15 minuten
Categorieën jongens / meisjes:0-9 jaar
Minimum leeftijd0 jaar
Maximum leeftijd9 jaar
Prijzen (jongens / meisjes)De nummers 1 t/m 3 krijgen een ereprijs
TarievenPrijzen 2024: Individueel: € 4,- (na-inschrijven: € 4,-)
Team: € 15,-
(minimaal 3, max 6 lopers per team)
InschrijvenVanaf woensdag 14 februari 2024 20:00 uur tot en met vrijdag 19 april 2024 23:59 uur
HerinneringMedaille

Kinderloop

Evenals de “grote lopers” gaan ook de kinderen, die meedoen aan de 1 km jeugdloop, over de Markt van Delft. Voor deze loop kunnen kinderen tot en met 9 jaar inschrijven. De drie snelste jongens en de drie snelste meisjes krijgen een ereprijs. Alle deelnemertjes krijgen een fraaie medaille ontworpen door Studio Zomereik (www.studiozomereik.nl) en een traktatie. Ouders, opa’s en oma’s en verzorgers kunnen hun (klein)kinderen tijdens deze loop begeleiden. Er mag maximaal 1 begeleider meelopen, anders wordt het te druk op het parcours en komt de veiligheid in het geding. Kinderen en hun begeleider starten in het tweede startvak. Kinderen zonder begeleider starten in het voorste startvak.

Buggy’s en andere kinderwagens zijn, om valpartijen te voorkomen, niet toegestaan op het parcours.

Inschrijven voor groepen

Voor grotere groepen, zoals bijvoorbeeld scholen, sportverenigingen of families, is het mogelijk in te schrijven als groep. Dit heeft verschillende voordelen. Zo kunnen gegevens van de deelnemers zelf ingevoerd en gewijzigd worden, worden alle startnummers in één pakket aangeleverd en is er één overzicht met alle individuele tijden van de lopers in de groep.
De deelnemers moeten ingedeeld worden in een of meerdere teams van minimaal drie en maximaal zes lopers. Voor het inschrijven van een team, kijk dan op de pagina teamloop.

Parcours

Het parcours van de 1 km is al jaren vrijwel gelijk. De kinderen lopen net als de 5 km en 10 km deelnemers langs of over belangrijke eyecatchers van Delft: de Markt, de grachten (Oude Langendijk en Oosteinde) en de oergezellige Beestenmarkt.