5 km Lopers Company Prestatieloop

In het kort:

Afstand5 km
Starttijd / -locatieZie programma
Startvakken?2 startvakken, indeling op basis van verwachte eindtijd
KNAU gecertificeerd parcours?Ja
Parcoursrecord mannen14:55 min door Mike Teekens (2016)
Parcoursrecord vrouwen17:07 min door Fanos Tekle (2017)
Maximum aantal deelnemers1200
Tijdslimiet (bruto tijd!)0:45 uur
Categorieën mannen / vrouwen:– Jongeren tot en met 18 jaar
– Deelnemers vanaf 19 jaar
Minimum leeftijd10 jaar (LET OP: Bij minderjarigen is de ouder of voogd verantwoordelijk)
Prijzengeld (mannen / vrouwen)1e plaats overall: € 100
2e plaats overall: € 75
3e plaats overall: € 50
Parcoursrecord: € 200
TarievenIndividueel: € 10,- (na-inschrijven: € 12,-)
Team: € 75,-
(minimaal 3, max 6 lopers per team)
InschrijvenVanaf 14 februari 2019 20:00 uur
HerinneringFunctioneel Trompper Optiek Golden Tenloop T-shirt (alleen bij online voorinschrijving)

Prijzengeld

Er zijn geldprijzen te verdienen voor de 3 snelste mannen en 3 snelste vrouwen. Daarbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen leeftijdscategorieën of tussen wedstrijdlopers en prestatielopers. De snelste wint. 

Daarnaast is er een geldbedrag beschikbaar voor de atleet die het parcoursrecord verbetert. Het record op de 5 km staat bij de mannen op naam van Mike Teekens (14:55 minuten in 2016) en bij de vrouwen op naam van Fanos Tekle (17:07 minuten in 2017). Elke deelnemer ontvangt een herinnering.

Startvakindeling en zandloperstart

Alle lopers geven bij de inschrijving de verwachte eindtijd op. Op basis hiervan wordt iedereen in een startvak ingedeeld: A of B. Het startvak staat aangegeven op het startnummer. Na de sluiting van de inschrijving is het niet meer mogelijk om de verwachte eindtijd aan te passen. Het is niet toegestaan te starten in een startvak voor snellere lopers. Dit kan leiden tot diskwalificatie.

Er wordt gebruik gemaakt van een zogenaamde zandloperstart. Bij de start is het parcours een beetje smaller, zodat alle lopers daarna op het parcours meer ruimte hebben.

Herinnering: Functioneel loopshirt

Deelnemers aan de Trompper Optiek Goldentenloop die zich online hebben ingeschreven ontvangen een functioneel Trompper Optiek Golden Tenloop shirt. Wil je dus verzekerd zijn van zo’n shirt, schrijf je dan zo snel mogelijk in via de website!

De shirts kunnen alleen op de dag van de loop worden opgehaald bij de shirtstand op de Burgwal. Het shirt kan je voor of na de loop ophalen. De shirtstand is geopend vanaf 12 uur. Hiervoor dient u het aan het startnummer bevestigde label met daar op uw maat mee te nemen!

Het shirt van 2019 is weer ontworpen door Studio Zomereik.

Parcours

Het parcours in 2019 is ongewijzigd t.o.v. 2017 en 2018. De aanpassingen zijn goed bevallen en daarom passen we het dit jaar niet aan. In 2017 hebben we een aanpassing gedaan, om er voor te zorgen dat de snelste lopers de laatste lopers niet meer in tegengestelde richting tegen komen. Daarom lopen we aan beide kanten van de Schie. Op de plattegrond hierboven vind je het parcours.

Uiteraard is het parcours KNAU-gecertificeerd.