5 km Lopers Company Prestatieloop

In het kort:

Afstand5 km
Starttijd / -locatieZie programma
Startvakken?2 startvakken, indeling op basis van verwachte eindtijd
KNAU gecertificeerd parcours?Ja
Parcoursrecord mannen14:33 min door Yohanes Kifle (2023)
Parcoursrecord vrouwen17:07 min door Fanos Tekle (2017)
Maximum aantal deelnemers1200
Tijdslimiet (bruto tijd!)0:45 uur
Categorieën mannen / vrouwen:– Jongeren tot en met 18 jaar (ReFit Jong Talentenloop)
– Deelnemers vanaf 19 jaar
Minimum leeftijd10 jaar (LET OP: Bij minderjarigen is de ouder of voogd verantwoordelijk)
Prijzengeld (mannen / vrouwen)Zowel in de categorie tot en met 18 jaar als in de categorie vanaf 19 jaar is het prijzengeld:
1e plaats: € 100
2e plaats: € 75
3e plaats: € 50
Parcoursrecord man/vrouw: € 200 (geen onderscheid in categorie)
TarievenPrijzen 2024: Individueel: € 12,- (na-inschrijven: € 12,- zonder shirt)
Team: € 72,-
(minimaal 3, max 6 lopers per team)
InschrijvenVanaf woensdag 14 februari 2024 20:00 uur tot en met vrijdag 19 april 23:59 uur
HerinneringFunctioneel Trompper Optiek Golden Tenloop T-shirt (alleen bij online voorinschrijving) bij na-inschrijving niet

Prijzengeld

Er zijn geldprijzen te verdienen voor de 3 snelste mannen en 3 snelste vrouwen. Daarbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen leeftijdscategorieën of tussen wedstrijdlopers en prestatielopers. De snelste wint. 

Daarnaast is er een geldbedrag beschikbaar voor de atleet die het parcoursrecord verbetert. Het record op de 5 km staat bij de mannen op naam van Yohanes Kifle (14:33 in 2023) en bij de vrouwen op naam van Fanos Tekle (17:07 minuten in 2017). Elke deelnemer ontvangt een herinnering.

Startvakindeling en zandloperstart

Alle lopers geven bij de inschrijving de verwachte eindtijd op. Op basis hiervan wordt iedereen in een startvak ingedeeld: A, B of C. Het startvak staat aangegeven op het startnummer. Na de sluiting van de inschrijving is het niet meer mogelijk om de verwachte eindtijd aan te passen. Het is niet toegestaan te starten in een startvak voor snellere lopers. Dit kan leiden tot diskwalificatie.

Er wordt gebruik gemaakt van een zogenaamde zandloperstart. Bij de start is het parcours een beetje smaller, zodat alle lopers daarna op het parcours meer ruimte hebben.

ReFit Jong Talentenloop

De Trompper Optiek Golden Tenloop organiseert zoals elk jaar de ReFit Jong Talentenloop. Jongeren tot en met 18 jaar strijden bij de 5 km loop om de snelste tijden in hun eigen klassement.

De ReFit Jong Talentenloop maakt deel uit van de normale 5 km prestatieloop. Zo’n 200 jongens en meisjes in de leeftijd tot en met 18 jaar doen elk jaar mee aan de ReFit Jong Talentenloop.

Met de ReFit Jong Talentenloop biedt het sfeervolle, drukbezochte Trompper Optiek Golden Tenloop evenement – ook onontdekte – jonge hardlooptalenten een extra stimulans om een schitterende wedstrijd te lopen. Aantrekkelijk voor het publiek, als inspirerend voorbeeld voor de nog jonge hardlopers en met het vele publiek een prachtig podium voor jonge hardloopsters en -lopers om zich in de kijker te lopen.

Herinnering: Functioneel loopshirt

Deelnemers aan de Trompper Optiek Goldentenloop die zich tijdens de voorinschrijving hebben ingeschreven en voor een shirt hebben gekozen, ontvangen een functioneel Trompper Optiek Golden Tenloop shirt. Wil je dus verzekerd zijn van zo’n shirt, schrijf je dan zo snel mogelijk in via de website!

De shirts kunnen alleen op de dag van de loop worden opgehaald bij de shirtstand op de Burgwal. Het shirt kan je voor of na de loop ophalen. De shirtstand is geopend vanaf 12 uur. Hiervoor dient u het aan het startnummer bevestigde label met daar op uw maat mee te nemen!

Het shirt van 2024 is weer ontworpen door Studio Zomereik.

Parcours

Het parcours in 2024 is ongewijzigd t.o.v. voorgaande jaren. De aanpassingen zijn goed bevallen en daarom passen we het dit jaar ook niet aan. In 2017 hebben we een aanpassing gedaan, om er voor te zorgen dat de snelste lopers de laatste lopers niet meer in tegengestelde richting tegen komen. Daarom lopen we aan beide kanten van de Schie. Op de plattegrond hieronder vind je het parcours.

Uiteraard is het parcours KNAU-gecertificeerd.