Goede doel 2022

AV De Koplopers heeft voor 2022 gekozen voor het Duurzaamheidscentrum De Papaver. De organisatie van de Trompper Optiek Golden Tenloop maakt steeds meer gebruik van duurzame alternatieven en daar past dit goede doel goed bij.

Bij de start van de 10 km zal AV De Koplopers een cheque van minimaal 1000 euro overhandigen aan De Papaver. Minimaal, omdat de lopers van de 5 km en 10 km dit jaar kunnen kiezen voor wel of geen shirt. Kiezen lopers voor geen shirt, dan doneert AV De Koplopers een bedrag van 4 euro per bespaard shirt aan De Papaver. Dat kan dus een mooi extra bedrag opleveren.

De Papaver is hét Duurzaamheidscentrum van Delft. Er is in en om het gebouw aan de Korftlaan in het Delftse Hout (tegenover de Kinderboerderij en Waterspeeltuin) veel te doen voor alle leeftijdsgroepen! Er zijn allerlei activiteiten om de natuur te ontdekken:  een speurtocht, verjaardagspakket, workshop, wandeling enz. Of kijk rond in de duurzame shop of neem een duurzaam drankje . De Papaver verzorgt verder de natuur-, milieu- en duurzaamheidseducatie voor basisscholen in Delft en omstreken met  een uitgebreid aanbod van excursies, leskisten en projecten. Je kunt ook een zaal huren bij De Papaver en in een van de diverse tuinen achter het gebouw inlopen. Verder ondersteunt De Papaver initiatieven om Delft schoon te maken en houden.