Voor bewoners

Op Hemelvaartsdag organiseert AV de Koplopers traditiegetrouw de grootste binnenstadsloop van Delft. Dit is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een feestelijk, sportief en gezellig Delfts evenement.

Jaarlijks lopen ruim 4500 lopers, jong en oud, een van de vier afstanden (1 km, 2,5 km, 5 km en 10 km). Velen maken er, als toeschouwer en/of supporter, een gezellig dagje Delft van. Een echte trekpleister voor Delft dus!

Mogelijke verkeershinder

In de evenementenvergunning die aan ons verstrekt wordt, is afgesproken dat het loopparcours volledig verkeersvrij is. Hierdoor is er in een deel van stad sprake van stremmingen en verkeershinder in verband met het passeren van de lopers.

Het parcours van de 2,5 km, 5 km en 10 km voert de lopers niet alleen door de Delftse binnenstad, maar ook via de Oostsingel naar de Plantagebrug. De 2,5 km keert dan weer terug naar de binnenstad via het Oostplantsoen. De 5 km en 10 km lopen naar het Delftse Hout en lopen ook via het Oostplantsoen terug naar het centrum.

De organisatie heeft hiervoor onderstaande verkeerstechnische maatregelen genomen die mogelijk hinder voor het verkeer veroorzaken:

  • Bewoners van de Oosterstraat en bewoners ten noorden van de Nieuwe Langendijk kunnen de stad niet verlaten via de Koepoortbrug, maar alleen via de Verwersdijk, Molenstraat, Kolk, Noordeinde en/of de Nieuwe Plantage.
  • De Oostsingel en Oostplantsoen zijn afgesloten voor het verkeer tussen de Koepoortbrug en de Plantagebrug. Bewoners kunnen hun auto daar wel laten staan, maar kunnen tussen 12u en 16.30u niet weg. Zij kunnen dus beter in een van de zijstraten van de Oostsingel of het Oostplantsoen parkeren. Als de laatste loper voorbij is, wordt de weg weer vrijgegeven.

Op de plattegrond hieronder ziet u het deel van de looproute met de belangrijkste afsluitingen.