Wat was de Trompper Optiek Golden Tenloop 2023 weer een feestje!

We kijken terug op weer een mooie Trompper Optiek Golden Tenloop. Met ruim 4450 deelnemers zijn we weer helemaal terug na corona en was het evenement ook helemaal uitverkocht! Er waren er 600 meer dan vorig jaar. Van de jongste deelnemer van 1 jaar tot de oudste deelnemer was 85 jaar die aan de start stonden van de vier verschillende afstanden (namelijk de 1 km, 2,5 km, 5 km en 10 km!) Het was goed loopweer waardoor het gezellig druk was in de stad met zoveel publiek dat iedereen vol enthousiasme aanmoedigde.

Parcoursrecord
Zo werd er op de 5 km een parcoursrecord gelopen! Yohanes Kifle heeft dat record verbroken met 22 seconden en finishte in 14 minuten en 33 seconden! Eerste dame op de 5 km was Lindsey Faken in een tijd van 18.43. Op de 10 km was Dominic Berse de eerste man in een tijd van 30.51 minuten en de eerste vrouw Lisan Duijvestijn in een tijd van 35.14 minuten. Onze Bruun heeft alles weer mooi aan elkaar gepraat, hij kent bijna iedereen in de stad en onthoudt allerlei weetjes van de deelnemers. Een speaker met een hart van goud en onmisbaar bij de Trompper Optiek Golden Tenloop.

Goede doelen
Vlak voor de 5 en 10 km deelde Marius Schwartz, de voorzitter van de Koplopers, cheques uit aan onze goede doelen, namelijk aan Wildopvang Haaglanden en Stichting Kledingbank Delft “De Buurvrouw”. Elk met een bedrag van €2260!! Dit ook met dank aan de 862 deelnemers ( van de 3050) die dit jaar geen T-shirt hadden besteld! Daar zijn wij en de goede doelen dankbaar voor.

Vrijwilligers
Ons mooie evenement kon uiteraard geen doorgang vinden zonder alle vrijwilligers en de kerngroep voor de Golden Tenloop. Superbedankt aan al onze vrijwilligers die langs het parcours hebben gestaan, bij de drankposten, het parcours, bij het vrijwilligerscentrum of in het start/finish gebied! Allemaal heel erg bedankt!

Tot volgend jaar!
Zet alvast de 35ste editie in je agenda voor de Trompper Optiek Golden Tenloop, namelijk op donderdag 9 mei 2024! Tot volgend jaar!

Foto’s
De foto’s zullen verschijnen op de fotopagina! Hou deze in de gaten!